Hyundai predstavio i30 Fastback

Hyundai predstavio i30 Fastback

Treća generacija modela i30 je na tržištu prisutna svega nekoliko mjeseci, a danas je stigla performance N izvedba te još jedan karoserijski oblik koji će se pridružiti standardnom hatchbacku te karavanskom Toureru. Točnije, riječ je o dinamično dizajniranom tzv. liftbacku pod oznakom i30 Fastback.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

i30 Fastback se mže pohvaliti dinamično dizajniranim stražnjim krajem krajem, a linija krova mu je 25 mm niža od one hatchbackove. Duljina mu iznosi 4455 mm što ga čini 115 mm duljim od hatchbacka. Također, ovjes je nešto tvrđe podešen (15%; -5 mm) kako bi se smanjila naginjanja karoserije pri bržim vožnjama kroz zavoje. Kupcima će se na izbor nuditi 12 različitih boja eksterijera, dok će interijer biti dostupan u tri varijante presvlaka i boja.

Ponuda motora će biti prenijeta iz hatchbacka, odnosno uključivat će benzince obujma 1,0 i 1,4 litre te 1,6-litreni dizel. Također, standardnu opremu će činiti 6-stupanjski ručni, a u opciji će se s 1.4 i 1.6 motorima nalaziti i 7-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke.

Interijer i oprema će također većinom biti prenijeti iz već postojećih karoserijskih izvedbi, uključujući i naprednu sigurnosnu opremu. Cijena još uvijek nije poznata, no vjerojatno je da će biti skuplji od hatchbacka. Prve isporuke se mogu očekivati prije kraja ove godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1