Hyundai Kona – prve fotografije novog malog crossovera

Hyundai Kona – prve fotografije novog malog crossovera

Hyundai je već ranije potvrdio da uskoro namjerava predstaviti novi kompaktni crossover, štoviše objavljeno je i nekoliko službenih teasera, no sada su stigle i prve fotografije ovog automobila. Riječ je o slikama slabije kvalitete koje su načinjene tijekom snimanja Koninog promotivnog materijala u Lisabonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Priložene fotografije otkivaju automobil s osebujnijim dzajnom kojeg karakterizira dvobojna karoserija, dvostruki parom prednjih svjetala koja donekle podsjećaju na citroenov C4 Cactus, a tu su i plastična zaštita pragova, branika i lukova blatobrana spojena sa svjetlima te neobično pozicionirana svjetla za maglu.

Podsjetimo, Kona je hyundaijev konkurent automobila poput Nissana Juke i sl, a temelji se na platformi modela i20, a navodno će koristiti dijelove i s većeg i30. Točnije, od većeg kompakta bi posebno trebao posuditi motorizaciju, no službenih potvrda ovih navoda za sada nema. Također, očekuje se da će se u ponudi nalaziti samo izvedbe s pogonom na prednje kotače.

Službena premijera modela Kona će biti održana na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu, a online predstavljanje možemo očekivati uskoro. Prodaja na europskim tržištima će započeti do kraja godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1