Hyundai Kona Electric – automobil bez kompromisa

Hyundai Kona Electric – automobil bez kompromisa

Iz Hyundaija navode kako je Kona Electric automobil bez kompromisa koji kombinira hyundaijev progresivni SUV stil i ekološki električni pogon. To je prvi urbani SUV automobil s električnim pogonom na europskom tržištu, koji nudi nevjerojatan domet, prema WLTP ciklusu mjerenja, od 482 km. Uz prepoznatljiv dizajn nudi i sve značajke regularne Kone pa je Kona Electric svestrani automobil, pogodan za svakodnevnu uporabu.

Nakon uspješnog lansiranja u ljeto 2018. godine, nova Hyundai Kona Electric hvaljena je zbog dometa, performansi i dostupnosti te je već osvojila mnoge automobilske nagrade. Uspješno se nosi s neizvjesnošću dometa uz jedno punjenje baterije koje inače muči vozače električnih automobila, što potvrđuju testovi najvećih europskih novinarskih redakcija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

“Velik broj prestižnih nagrada koje je osvojila naša Kona Electric pokazuje da je to najbolji automobil u svojoj klasi”, kaže Andreas-Christoph Hofmann, potpredsjednik marketinga za Hyundai Motor Europe. “Kona Electric dokazuje naše iskustvo u razvoju visoko učinkovitih ekoloških automobila i nova je prekretnica u razvoju električnih automobila. S kombinacijom SUV-a i električnog pogona, Kona Electric je automobil bez kompromisa, koji naglašava naše liderstvo u budućoj mobilnosti”.

U brojnim nezavisnim maratonskim testovima Kona Electric je vožena i mnogo više od 482 km, koliko je službeni registrirani domet s jednim punjenjem baterija prema WLTP ciklusu. Jedan od prvih testova dometa proveden je uoči Paris Motor Showa 2018, kada je pet Kona Electric stiglo s dva novinara u svakom automobilu iz Frankfurta u Pariz. Maksimalni domet ostvaren je u Koni Electric koja je prešla 506 km uz prosječnu brzinu od 75 km/h.

Osim toga, Kona Electric s jednim punjenjem odvozila je čak 613 km u testu najprodavanijeg njemačkog automobilskog magazina Auto Bild. Novinari francuskog automobilskog magazina Caradisiac postavili su rekord na Paris Motor Showu odvozivši s Konom Electric 734,4 km s jednim punjenjem baterije.

Na dodjeli nagrada Auto Expressa u srpnju 2018. Hyundai je osvojio nekoliko priznanja, uključujući nagradu “Pristupačni električni automobil godine”, a žiri je pohvalio Koninu autonomiju i cijenu. Hyundaijev prvi potpuno električni urbani SUV proglašen je, uz ostale nagrade, i najboljim ekološkim automobilom primivši nagradu “Best Eco Car” britanskog online magazina Parkers zbog izvrsnog dometa izvanredne iskoristivosti, dizajna i atraktivnosti te pristupačnosti.

Cijena Kone Electric na našem tržištu kreće od 229.990 kn, a dostupna su četiri paketa opreme.

Podijeli:
1