Hyundai izdvojio marku IONIQ i najavio 3 električna automobila

Hyundai izdvojio marku IONIQ i najavio 3 električna automobila

Hyundai je najavio kako će od sada njihova potpuno električna vozila dolaziti pod zasebnom markom IONIQ, a istodobno je objavio i planove za lansiranje tri nova i inovativna 100% električna vozila u naredne četiri godine

Hyundai je početkom ovoga tjedna službeno lansirao svoju novu marku pod kojom će prodavati električna vozila. Marka IONIQ bit će krovno ime za sva njihova potpuno električna vozila pokretana strujom iz baterija, a pod njom će Hyundai pokušati ostvariti svoje planove i postaviti se kao jedan od lidera na području električnih automobila. Njihova “Strategija 2025” predviđa da će do te godine Hyundai Motor Company biti treći najveći svjetski proizvođač električnih automobila s prodanih 560 tisuća komada.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sva električna IONIQ vozila bit će vođena istom misijom, inovacijama, dizajnom i tehnologijama koje će putnicima omogućavati glatko iskustvo vožnje, a donosit će i brzo punjenje baterija, prostrane interijere i zelenu energiju, s ciljem promjene paradigme kad je riječ o korisničkom iskustvu. Sva vozila bit će zasnovana na platformi Electric Global Modular Platform (E-GMP).

Ime IONIQ ovime prestaje biti samo naziv za Hyundaijev model iz 2016. godine i postaje zaštitni znak električne mobilnosti južnokorejske kompanije.

IONIQ 5 / IONIQ 6 / IONIQ 7

Novi IONIQov logotip

Istodobno s izdvajanjem ove marke kao zasebnog tržišnog igrača, Hyundai je najavio i da će pod njom predstaviti tri električna automobila u naredne četiri godine. Prvi od njih bit će električni crossover srednje klase, naziva IONIQ 5, koji će biti predstavljen početkom sljedeće godine. Bit će zasnovan na modelu 45 prikazanome u obliku koncepta prošle godine.

Nakon njega uslijedit će IONIQ 6 sedan, limuzina zasnovana na ranije ove godine predstavljenom konceptu Prophecy. Ovaj će se model pojaviti 2022. godine.

U konačnici, aktualni plan bit će zaključen početkom 2024. godine predstavljanjem velikog SUV-a naziva IONIQ 7.

Podijeli:
1