Hyundai i30 N: Game changer

Hyundai i30 N: Game changer

Hyundaijev sportski model i30 N je proglašen Game changerom, odnosno automobilom koji donosi nove standarde u autoindustriju i “mijenja pravila igre”, na ovogodišnjem izboru najboljih automobila cijenjenog britanskog automagazina Autocar.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Još jedna nagrada za i30 N, priznanje je Hyundaiju, koji je s modelom i30 N iskustvo s trkaćih staza prenio na cestovni automobil. Stručnjaci su pohvalili impresivne performanse, pravi užitak u vožnji i ono najvažnije, konkurentnu cijenu. Model i30 N prvi je pravi sportski automobil marke Hyundai kojim tvrtka u C segmentu ulazi među brojne konkurente na tržištu.

Moćni pogonski sustavi

Hyundai i30 N pokreće 2,0-litreni benzinski turbo motor koji se nudi u dvije izvedbe, standardno s 250 KS, dok Performance izvedba razvija 275 KS. Torque vectoring pomoću kočnica je serijski u svim modelima, dok izvedba Performance donosi i elektronički diferencijal s ograničenim proklizavanjem (e-LSD), veće kočničke diskove i aktivni ispušni sustav.

Dakako, kao i drugi hyundaijevi modeli, i30 N je u prodaji uz 5-godišnje jamstvo bez ograničenja broja prijeđenih kilometara i s paketom pomoći na cesti. Opremljen je svim najnovijih sigurnosnim i sustavima pomoći vozaču koje nudi Hyundai. Tehnologija SmartSense, uključuje pomoć pri izbjegavanju sudara, sustav zadržavanja u prometnom traku te sustav upozorenja koji detektira umor kod vozača.

“Biti prepoznat kao Game changer od Autocara, institucije u autoindustriji, veliko je postignuće”, rekao je Andreas-Christoph Hofmann, potpredsjednik za marketing i proizvode tvrtke Hyundai Motor Europe. “Ova nagrada potvrđuje da smo uspjeli, jer je naš cilj za i30 N bio pružiti korisnicima čistu zabavu u vožnji u prihvatljivom cestovnom paketu. Prava je čast za i30 N što je bolje ocijenjen od svojih, na tržištu, već dobro prepoznatih rivala”.

– – –

Test Hyundaija i30 N u izvedbi Performance čitajte sljedećeg tjedna na našim stranicama

Podijeli:
1