Honda Civic Type R osvojila posebno priznanje u Njemačkoj

Honda Civic Type R osvojila posebno priznanje u Njemačkoj

Čitatelji njemačkog časopisa Sport auto proglasili su Hondu Civic Type R Najboljim uvoznim kompaktnim sportskim automobilom u 2017. godini. Preko 13.000 glasova plasiralo je Civic Type R na mjesto najboljeg automobila u klasi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na legendarnoj stazi Nürburgring Nordschleife, hondin “automobil za utrke” nadmašio je konkurenciju koju su predstavljali Seat Leon SC Cupra 300, Renault Mégane GT TCe 205 i Kia Proceed GT.

No, ne zaboravimo – Honda je i ranije bila dobitnik nagrade časopisa Sport auto. Prethodna generacija Civica Type R, 2015. je također proglašena Najboljim uvoznim kompaktnim sportskim automobilom.

Novi Civic Type R ubrzava od 0 do 100 km/h za 5,7 sekundi i ima optimizirani motor 2.0 VTEC Turbo s 320 KS. Najveća je brzina povećana na 272 km/h, a automobil je dobio i posebni aerodinamički paket koji pruža superiornu stabilnost pri velikim brzinama.

Tehnologija Honda Sensing standardna je među izvedbama Civica i predstavlja jedan od najbogatijih sigurnosnih paketa u ovoj klasi, zajedno sa sustavima Collision Mitigation, Lane Keeping Assist te inteligentnim Adaptive Cruise Control.

Podijeli:
1