Honda 2020. lansira globalnu platformu i novi model

Honda 2020. lansira globalnu platformu i novi model

Pred Hondom je veliki izazov racionalizacije globalnog poslovanja u kojem namjerava smanjiti broj dostupnih varijanti svojih modela te učiniti proizvodnju ekonomičnijom. Glavni razlog za ovakve promjene leži u činjenici da ulaganja u novu generaciju tehnologija uzima veliki danak u zaradi pa je potrebno učiniti cijelo poslovanje jeftinijim i financijski učinkovitijim.

Kupci će prvenstveno moći primijetiti smanjenje broja varijanti dostupnih modela. Točnije, broj različitih varijanti bi se do 2025. trebao smanjiti za oko 60%. Dakle, neće se smanjiti broj dostupnih globalnih modela, nego broj njihovih izvedbi. Glavni globalni modeli su Jazz, Civic, Accord, HR-V i CR-V. Pojedini regionalno dostupni modeli bi se mogli “udružiti” u jedan model koji će se prodavati na širem broju tržišta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz Honde su najavili i dolazak nove globalne modularne platforme Honda Architecture koja će također odigrati veliku ulogu u budućem smanjivanju troškova poslovanja i ubrzanju razvoja budućih modela i novih tehnologija. Ova će platforma na tržište stići tijekom sljedeće godine s novim globalnim modelom. Za sada nema informacija o kakvom će se točno automobilu raditi, no iz Honde su poručili da će modeli temeljeni na ovoj platformi dijeliti oko 70% komponenti koje “korisnici ne vide.”

U narednom razdoblju Honda će ubrzati proširenje svoje ponude modela s elektrificiranim pogonima. Točnije, svi bi modeli trebali dobiti hondin hibridni pogonski sklop i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive), a njegova nova kompaktna verzija će se pojaviti u novom Jazzu. Do 2030. godine, Honda želi elektrificirati dvije trećine svoje globalne linije.

Što se tiče proizvodnje u Hondi žele do 2020. podići iskoristivost svojih pogona na 100% kapaciteta s dosadašnjih 90%. To će im pomoći u planiranom smanjenju troškova proizvodnje za 10% do 2025 u usporedbi s prošlom godinom.

Podijeli:
1