Grupa Volkswagen promijenila šefa

Grupa Volkswagen promijenila šefa

Famozni Dieselgate je imao nekoliko značajnih posljedica, a jedna od njih je bila promjena vodstva Grupe Volkswagen pa je tako na čelo najvećeg svjetskog proizvođača automobila nakon Martina Winterkorna zasjeo Matthias Müller, no njegova era očito nije dugo trajala. Naime, Müller je upravo zamijenjen dosadašnjim šefom marke VW Herbertom Diessom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Odluka o ovoj promijeni je navodno “zajednička”, a službena izvješća hvale Müllerov rad na čelu Grupe VW od jeseni 2015. kada se ovaj proizvođač našao u najgoroj situaciji u svojoj povijesti. Također, kaže se da je postavio temelje za daljnji razvoj, revitalizirao i ojačao grupaciju, no čini se kako sve to nije bilo dovoljno da ostane i dalje na vodećoj poziciji.

Nadalje, Grupa VW je odlučila posložiti svoje poslovanje u šest poslovnih područja, poput područja za istraživanje i razvoj, prodaju, proizvodnju, kamione i autobuse, a tu je i posebno područje za kinesko tržište. Same marke automobila su podijeljene u tri grupe. Točnije, radi se o grupama Volume, Premium i Super Premium.

Sam Diess će biti zadužen za istraživanje i razvoj, porscheov šef Oliver Blume će nadzirati proizvodnju, a audijev Rupert Stadler će biti zadužen za prodaju. Njemačka grupacija očekuje kako će novi management omogućiti ubrzanje procesa donošenja odluka, bržu reakciju na promjene uvjeta na tržištu te onemogućavanja ponavljanja situacija poput Dieselgatea.

Podijeli:
1