Grupa Volkswagen povećala zaradu za 40%

Grupa Volkswagen povećala zaradu za 40%

Grupa Volkswagen je u prvom kvartalu ove godine povećala operativnu dobit za 40% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Točnije, dobit u ovoj godini iznosi 4,37 milijardi Eura, a u prošloj je godini iznosila 3,13 milijardi Eura.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Rezultat je to značajnog rezanja troškova i restrukturiranja poslovanja, potaknutih Dieselgateom i strahom od visokih kazni, a koji su doveli do financijskog rasta unatoč nedavno prijavljenom manjem padu prodaje. Ukupna zarada je pak narasla za 10,3% i iznosi 56,2 milijarde Eura, a operativna dobit sada iznosi 7,8% u odnosu na ranijih 6,1%.

Što se pojedinih marki unutar grupacije tiče rast dobiti su zabilježili svi osim Bentleya i Audija čiji je profit pao s 1,3 na 1,2 milijarde Eura, što uključuje i podatke za Lamborghini i Ducati. Porsche, Volkswagen i Škoda (Česima je dobit narasla za 31,8%) su ostvarili zavidan rast, a Seat je s rezultatom od 56 milijuna Eura zarade nastavio pristojan prošlogodišnji rast (54 milijuna Eura). Na kraju tu je i Bentley koji je i dalje u gubitku, ali je isti smanjen s prošlogodišnjih 54 na 30 milijuna Eura.

Podijeli:
1