Grupa Volkswagen planira seriju hibridnih performance kompaktnih modela

Grupa Volkswagen planira seriju hibridnih performance kompaktnih modela

Volkswagen i cijela grupacija kojoj pripada su pokrenuli ambiciozan plan elektrifikacije svoje ponude, no svjesni su kako električni pogon neće odjednom preuzeti ulogu mainstream tehnologije te kako je potrebno kupcima ponuditi određena prijelazna rješenja. Glavni međukorak su svakako hibridni pogonski sklopovi, a Grupa VW ih namjerava iskoristiti i za seriju hot-hatch modela.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, izvori javljaju kako bi Grupa Volkswagen početkom sljedećeg desetljeća svoju ponudu trebala proširiti nekolicinom hibridnih hatchbackova sa zavidnim performansama. Električni dio pogonskog sklopa će dakle biti iskorišten ne samo za povećanje ekonomičnosti, već i za dostizanje viših razina performansi.

Za sada je prerano govoriti o konkretnijim tehničkim karakteristikama tih modela, no primjerice radit će se o kombinaciji poznatog 2,0-litrenog turbo benzinca i električnog motora, a izgledne su i kombinacije s drugim TSI motorima. Ovi pogonski sklopovi bi se trebali prvenstveno ugrađivati u automobila B i C segmenta koji svakako čine osnovu ponude VW-a, Audija, Seata i Škode.

Podijeli:
1