Grupa PSA i FCA pregovaraju o suradnji na razvoju EV-a

Grupa PSA i FCA pregovaraju o suradnji na razvoju EV-a

Sredinom prošlog mjeseca smo vas izvijestili kako se francuska Grupa PSA (Peugeot, Citroën, Opel, Vauxhall, DS) namjerava širiti te kako je, prema raznim izvještajima, bacila oko na Fiat Chrysler Automobiles. Sada pak stiže vijest kako se između ove dvije grupacije vode progovori o suradnji na razvoju električnih vozila.

Automotive News prenosi, pozivajući se na “upućene izvore”, da su obje strane zainteresirane za razvoj tzv. “super” platforme na kojoj b se temeljila buduća električna vozila pod značkama obje grupacije. Razlozi za suradnju su vrlo jednostavan. S jedne strane namjera potencijalnih partnera je smanjiti ulaganja, a s druge ubrzati razvoj

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, potencijalnu suradnju između Grupe PSA i FCA mnogi vide i kao prvi korak ka bližem povezivanju i možebitnom udruživanju ili čak preuzimanju od strane Francuza. Grupa PSA ima veliki interes za FCA-ovu američku mrežu s obzirom da se želi vratiti na tamošnje tržište, a vrlo joj je interesantan i Jeep. Vodstvo FCA je već ranije potvrdilo kako će “pomno razmotriti” svaki ozbiljan prijedlog za suradnju.

Podijeli:
1