Grupa Hyundai Motor sprema 38 zelenih noviteta

Grupa Hyundai Motor sprema 38 zelenih noviteta

Hyundaijev potpredsjednik Lee Ki-sang je izjavio kako Grupa Hyundai Motor, odnosno Hyundai i Kia, planiraju u narednih osam godina lansirati čak 38 “zelenih automobila”, uključujući i sedam u potpunosti novih automobila koji će na tržište stići u narednih pet godina.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Mnogi od spomenutih noviteta će biti pokretano električnim pogonskim sklopovima, a ostali će imati hibridne ili plug-in hibridne pogone, dok će manji dio biti pokretan gorivim ćelijama. Naime, u Hyundaiju smatraju kako je vodik gorivo budućnosti, no nemaju namjeru staviti sva jaja u istu košaru pa su odlučili gurati na oba fronta, onom baterijskom i onom vodikovom.

Tehničke specifikacije noviteta za sada nisu poznate, no za očekivati je da će ponuditi zadovoljavajuću real life autonomiju, a za par godina će stići i posebna platforma namijenjena električnim modelima. Za sada znamo i kako će uskoro na tržište stići električna Kona, ali i kijin crossover, vjerojatno Niro EV. Početkom sljedeće godine Hyundai će lansirati i novi crossover pogonjen gorivim ćelijama.

Podijeli:
1