Ford razmatra RS izvedbe svojih SUV-ova

Ford razmatra RS izvedbe svojih SUV-ova

Iz Forda je službeno priopćeno kako je sasvim moguće da ponudu uskoro prošire sportski nastrojenim RS izvedbama svojih crossovera i SUV-ova. Službeno priznanje takve mogućnosti je napola potvrda kako će Ford uskoro lansirati jedan takav automobil što i ne treba čuditi s obzirom na rastuću popularnost dotičnog segmenta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema svemu sudeći čini se da je najveći kandidat za RS tretman model Kuga. Šef fordovog performance odjela Dave Pericak je rekao da bi Ford, ukoliko se odluči na ovakav potez, svakako morao kupcima ponuditi uvjerljivi performance SUV s dinamičnim i agresivnijim izgledom te odgovarajućom snagom, performansama i voznim sposobnostima. Također, smatra da je malo koji proizvođač koji nudi “performance SUV” to uistinu i napravio.

S obzirom da Pericak nije potvrdio kako je RS SUV-ovima uistinu dano zeleno svjetlo trenutno nije poznato kada bi se prvi od ovih modela trebao naći na tržištu, no s obzirom da je konkurencija svakim danom sve jača za vjerovati je da na njih nećemo dugo čekati.

1