Ford predstavio europski Ranger Raptor

Ford predstavio europski Ranger Raptor

Ford je na sajmu video igrica Gamescomu koji se održava u njemačkom Kölnu održao premijeru europske izvedbe modela Ranger Raptor čija će prodaja započeti tijekom sljedeće godine. Gamescom je odabran iz vrlo jednostavnog razloga, odnosno ovaj će se automobil pojaviti u igrici Forza Horizon 4.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za razvoj Ranger Raptora je bio zadužen Ford Performance, a svakako vrijedi spomenuti kako je ovo prvi put da je model Ranger dobio svoju Raptor izvedbu koja je osmišljena i razvijena prema uzoru na veći F-150 Raptor. Novog člana fordove europske ponude pokreće 2,0-litreni 4-cilindrični bi-turbo dizelski EcoBlue motor snage 213 KS te najvećeg okretnog momenta od 500 Nm. Ovaj je pogonski sklop uparen s 10-stupanjskim automatskim mjenjačem s magnezijskim ručicama na upravljaču.

Kako bi se bolje nosio s off-road terenima šasija ovog automobila je dodatno ojačana, a temeljito je dorađen i ovjes, dok su kočnice osnažene. Nadalje, standardnu će opremu činiti i BF Goodrich all-terrain gume dimenzija 285/70 koje će se nalaziti na naplacima veličine 17 cola.

Sustav Terrain Management System će nuditi šest različitih načina rada pogonskog sklopa, a putnička je kabina opremljena novim sjedalima koja će pružiti vrhunsku potporu putnicima pri brzoj vožnji off-road terenima. Tu su i kožne presvlake, upravljač jedinstvenog dizajna te razni drugi ukrasi.

Cijena za sada nije poznata.

Podijeli:
1