Ford najavio novi Focus

Ford najavio novi Focus

Ford je službeno potvrdio kako će premijera nove generacije modela Focus biti održana za sedam dana, a uz tu potvrdu je stiglo i nekoliko teasera na kojem možemo vidjeti nekoliko elemenata vanjštine ovog automobila. Podsjetimo, početkom prošlog mjeseca je objavljena fotografija novog Focusa ulovljenog u Portugalu prilikom snimanja promotivnih materijala, a možete ju vidjeti i priloženu uz ovu vijest.

Novi će Focus biti nešto dulji i lakši (50-ak kg) od svog prethodnika, a ponuda prostora unutar putničke kabine i prtljažnika bi trebala narasti. Vanjski dizajn se neće pretjerano razlikovati, no svakako će novi Focus dobiti nova prednja i stražnja svjetla, masku motora, nove branike i stražnji kraj i sl. U unutrašnjosti se očekuju nešto veće promjene s novim infotainmentom i bogatijom opremom te kvalitetnijom izolacijom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je za sada poznato novi će se Focus bazirati na dorađenoj platformi svog prethodnika, uz temeljito dorađeni ovjes i upravljački sustav te unaprjeđene kočnice. Pogon će biti na prednje kotača, a motori upareni s 5 i 6-stupanjskim ručnim te automatskim mjenjačima s dvije spojke. Što se motorizacije tiče kupcima će biti ponuđene EcoBoost turbo jedinice poput 3-cilindričnog 1.0 i 4-cilindričnog 1,5-litrenog benzinca, a u ponudi će se naći i nekoliko dizela obujma 1,5 i 2,0-litre. Kasnije se može očekivati i plug-in hibridna verzija.

Ranije je potvrđeno kako će novi Focus biti dostupan u hatchback i karavanskoj izvedbi te u crossoverskoj Active verziji. U konačnici vrh ponude će činiti RS verzija snage oko 400 KS, a kupci mogu očekivati i luksuzni paket opreme Vignale. Do dolaska RS izvedbe ćemo pričekati još koju godinu, a ST verzija bi mogla biti predstavljena već ove jeseni u Parizu. Očekuje se da će novi Focus ST razvijati snagu od oko 275 KS.

Prodaja bi trebala započeti najkasnije do početka sljedeće godine, a službena premijera će se održati 10. ovog mjeseca.

Podijeli:
1