Ford Mondeo… Crossover???

Ford Mondeo… Crossover???

Ford je trenutno usred restrukturiranja svog europskog poslovanja. Američki je proizvođač već odlučio iz ponude povući modele C-Max, Grand C-Max, a “sjekira” prijeti još nekim modelima. Primjerice, prema nekim izvorima, upitna je budućnost Mondea, S-Maxa i Galaxya.

S druge strane, Ford će u narednih pet godina na europska tržišta lansirati arem tri nova modela, a jedan od njih bi trebao biti i povišeni karavan, odnosno crossover. Prema navodima britanskog Autocara koji se poziva na insajdere ovaj bi novitet ustvari trebao poslužiti kao zamjena za sva tri spomenuta automobila kojima navodno prijeti prestanak proizvodnje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Štoviše, isti izvor navodi da bi ovaj crossover mogao nositi naziv Mondeo. Dakle, ime bi preživjelo samo bi ga ubuduće umjesto limuzine i karavana nosio crossover filozofijom sličan subaruovom Outbacku. Dolazak ovog Forda na, prvenstveno europska, ali i druga svjetska tržišta navodno možemo očekivati tijekom 2021. Do tada trenutni Mondeo svakako ostaje u prodaji.

Dodajmo i da bi se taj novitet temeljio na platformi C2 koju koristi i novi Focus. Osnovu motorizacije bi činio 1,5-litreni benzinac kao dio tzv. blagog hibrida. Na europskim tržištima bi bile dostupne i dizelske verzije. Pogon na sva četiri kotača ne treba očekivati jer će ovaj automobil biti namijenjen prvenstveno obiteljima koji žele versatilnost SUV-a, ali uz manje troškove.

Podijeli:
1