Ford – ipak ništa od Fieste RS

Ford – ipak ništa od Fieste RS

Prije nekoliko tjedana šef fordovog odjela Perfromance Europe Leo Roeks je natuknuo da postoji mogućnost razvoja i proizvodnje RS izvedbe modela Fiesta, no sada se čini kako će i dalje vrh ponude ovog modela činiti njegova ST verzija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, u Fordu vjeruju kako nema razloga za snažnijim modelom s obzirom da Fiesta ST svojim vozačima nudi sasvim dovoljno agilnosti i zabave za upravljačem te da nema potrebe za vozilom još boljih performansi. Tako barem tvrdi šef fordovog europskog dizajna Amko Leenarts koji je izjavio i da nikakva RS izvedba Fieste nije u planu.

Podsjetimo, raniji izvještaji su govorili o mogućnosti lansiranja tog modela krajem ovog desetljeća, a do tada nam ostaje nada kako će u Fordu možda promijeniti mišljenje.

Na kraju još recimo da je iz VW-a početkom godine stigao izvještaj da postoji prostora za “rast Pola GTI”. Drugim riječima, da u VW-u razmatraju mogućnost razvoja Performance ili čak R izvedbe prema uzoru na Golf GTI Performance i Golf R. Za sada još uvijek nema službenih potvrda dolaska tih modela.

Podijeli:
1