Ford će sljedeće godine prestati proizvoditi Fiestu

Ford će sljedeće godine prestati proizvoditi Fiestu

Legendarni gradski automobil jedan je od najdugovječnijih modela ove marke, no u lipnju sljedeće godine slijedi mu odlazak u povijest, jer će ga zamijeniti novi, električni, modeli

Kao i mnogi drugi klasični automobili, koji su svoju slavu stekli u proteklih nekoliko desetljeća, i Ford Fiesta dobit će uskoro potpuno električnog nasljednika. Bit će to, električna Puma, možda ne tipom potpuno isti model, ali s istom ciljnom skupinom kupaca. To će u asortimanu Forda popuniti mjesto kompaktnog gradskog automobila ili onoga za male obitelji, pa u njemu više neće biti mjesta za legendarnu Fiestu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Potvrđeno je kako će posljednji primjerci aktualne generacije Forda Fiesta biti proizvedeni u lipnju 2023. godine, nakon čak 47 godina i sedam generacija. U tom razdoblju prodan je u više od 22 milijuna primjeraka, a proizvodio se diljem svijeta, od Njemačke i Španjolske, preko Argentine i Venezuele, pa sve to Tajvana, Kine, Indije, Tajlanda i Južnoafričke Republike.

Osim kao gradski automobil, Fiesta je slavu stekla i dugogodišnjim sudjelovanjem u reli utrkama, od relija Monte Carlo 1979. pa sve do modernih WRC serija.

Za rastanak s ovim modelom u Fordu su izradili i emotivni oproštajni video u kojem mu zahvaljuju na svemu što je učinio za svoje kupce. “Nije to bio velik niti otmjen automobil, nego automobil za ljude”, kažu u videu, “Automobil koji je postao dio obitelji”.

YouTube MP3 - Hotmail
1