Fiat predstavio hibridne modele 500X i Tipo

Fiat predstavio hibridne modele 500X i Tipo

Uvođenjem dvaju hibridnih kompaktnih modela u svoju ponudu, Fiat je dovršio elektrifikaciju cijele svoje aktualne game vozila

Fiat je objavio kako će na tržište uskoro stići njihova dva nova hibridna modela, 500X Hybrid i Tipo Hybrid, čime će njihova ponuda biti u potpunosti elektrificirana. Elektrifikacija je započela s modelima 500 Hybrid i Panda Hybrid, na to se nadovezao potpuno električni Fiat New 500, a sada će hibridne 48-voltne električne sustave dobiti i preostala dva modela, 500X i Tipo. U svakom od modela Fiat sada nudi barem jednu opciju pogona sa smanjenim emisijama stakleničkih plinova.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Do 2027. potpun prelazak na struju

Olivier Francois, prvi čovjek Fiata i marketinški šef grupacije Stellantis, poručio je da je ovo tek početak. Ubuduće će Fiat svake godine predstavljati po jedan novi model, počevši s 2023. godinom. Svaki od tih budućih modela bit će opremljen isključivo elektromotorom, pa će tako, postupno, do 2027. godine Fiat imati potpuno električnu ponudu svojih vozila.

Hibridni elektromotor ugrađen u 500X Hybrid i Tipo Hybrid potpuno je nov, razvijen u skladu s naprednim tehnologijama, ali i uz niže troškove. Funkcionirat će u sinergiji s 4-cilindričnim 1,5-litrenim turbobenzinskim agregatima snage do 130 KS. Na to će biti pridodano još 15 kW (20 KS) iz elektromotora. Snaga će se prenositi putem 7-stupanjskog automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom.

Zahvaljujući ovoj kombinaciji tehnologija, ubrzanje od 0 do 100 km/h za Tipo će biti 9,3, a aza 500X 9,4 sekundi. Prelazak s električnog na benzinski pogon i natrag bit će gladak i nečujan. Potpuno električna vožnja bit će moguća prilikom parkiranja, manjih brzina i u gradskoj (stani-kreni) vožnji.

Fiat je najavio kako će knjige prednarudžbi za ove modele biti otvorene već ovog mjeseca, s prvim isporukama koje se očekuju tijekom proljeća. Početna cijena Fiata 500X Hybrid bit će 29.400 eura, a Fiata Tipo Hybrid 26.450 eura (cijene su objavljene za talijansko tržište).

 

Podijeli:
1