Ferrarijem uletio u “božićnu kupovinu”

Ferrarijem uletio u “božićnu kupovinu”

82-godišnjak se protekloga tjedna, usred dana, iz nepoznatih razloga svojim Ferrarijem 512 TR nekontrolirano zaletio u izlog jedne trgovine u Andori

U malenoj europskoj državi Andori, u tamošnjoj župi Sant Julià de Lòria, nekoliko se dana prije Božića dogodila neobična prometna nezgoda. Jedan je 82-godišnjak izgubio nadzor nad skupocjenim i moćnim Ferrarijem 512 TR te njime – uletio kroz izlog jednog trgovačkog centra. Malo je reći da su kupci, koji su tada obavljali svoju blagdansku kupovinu, ostali šokirani ovim događajem.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vozač, njegova 59-godišnja suvozačica i 44-godišnja zaposlenica trgovačkog centra lakše su ozlijeđeni, a u bolnici im je dijagnosticiran potres mozga.

Prema izvješću lokalne policije, Ferrari se kretao prema sjeveru, pored trgovačkog centra, kada je udario u cestovnu ogradu, izgubio kontrolu, prešao preko nekoliko prometnih traka i u konačnici završio u izlogu. Kao uzrok nesreće navodi se neprilagođena brzina. Automobil je poprilično oštećen, kao što se može vidjeti na video zapisima s mjesta nezgode. Osim prednjeg kraja, štetu je vrlo vjerojatno pretrpjelo i podvozje, budući da je vozilo ostalo zaglavljeno – pola u trgovini, a pola na pločniku.

Ferrari 512 TR u prodaju je pušten 1991. godine kao nasljednik modela Testarossa. Izrađen je u nešto više od 2.200 primjeraka, a pogoni ga 4,9-litreni redni 12-cilindarski motor snage 422 KS – što je, očito, djedici iz Andore bilo malo previše.

1