Ferrari SF90 Spider, hibridni hard-top kabriolet s gotovo 1.000 KS

Ferrari SF90 Spider, hibridni hard-top kabriolet s gotovo 1.000 KS

Nakon što je prošle godine predstavio plug-in hibridni model SF90 Stradale, Ferrari je ovoga tjedna otkrio i njegovu kabriolet verziju, također u hibridnoj izvedbi, koja jamči dodatnu zabavu i osjećaj sportske vožnje sa spuštenim krovom

Atraktivni, prošle godine predstavljeni Ferrari SF90 Stradale dobio je mlađeg, i ako je to moguće, još atraktivnijeg brata. Ferrari je u četvrtak predstavio novi superautomobil – SF90 Spider, kabriolet sa sklopivim čvrstim krovom, omogućavajući tako i vjetar u kosi te puni doživljaj sportske vožnje. Krov se sklapa i rasklapa u samo 14 sekundi, čak i u vožnji, kažu iz Ferrarija, i ističu da je ovaj model načinjen kako bi kod vozača i prolaznika izazivao “čiste emocije”.

Pogoni ga središnje smješteni moćni V8 agregat, vidljiv kroz prozirni pokrov, koji proizvodi 780 KS. Kako je i ovdje riječ o plug-in hibridnom pogonu, SF90 Stradale donosi i tri elektromotora (jedan straga i dva sprijeda) što automobilu daje ukupnu snagu od čak 1.000 KS – čineći ga najsnažnijim “spiderom” ikada.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vozaču su na raspolaganju četiri načina vožnje (eDrive, Hybrid, Performance i Qualify) te pogon na sve kotače koji zajednički ubrzavaju ovaj bolid od nule do 100 km/h za 2,5 sekunde, te do 200 km/h za samo 7 sekundi. Tu je i Torque Vectoring sustav zasebnog upravljanja kotačima za sigurnije savladavanje zavoja i bolju trakciju. Samo korištenjem energije iz malene baterije kapaciteta 7,9 kWh SF90 Spider može prevaliti oko 25 kilometara i postići brzinu od najviše 135 km/h.

Pred vozačem se nalazi 16-inčni zakrivljeni HD ekran, a funkcijama automobila i infotainmenta se upravlja dodirom touchpada na upravljaču ili glasovno, pa nije potrebno ruke skidati s volana. Napredni materijali omogućili su smanjenje mase vozila za 21 kilogram, a s potisnom silom (downforce) od čak 390 kilograma pri 250 km/h ovaj se automobil ističe kao predvodnik u klasi cestovnih superautomobila – pogotovo ako znamo da mu je masa samo 1.670 kg.

Zainteresiranim kupcima kompanija obećava isporuke u drugom tromjesečju sljedeće godine. Početna cijena Ferrarija SF90 Spider bit će 473.000 eura.

Podijeli:
1