Ferrari potvrdio rad na crossoveru!

Ferrari potvrdio rad na crossoveru!

Ferrarijev šef Sergio Marchionne je službeno potvrdio kako će ovaj proizvođač sportskih automobila u skoroj budućnosti lansirati crossover. Time su potvrđene višegodišnje glasine kako će se ekipa iz Maranella pridružiti konkurenciji koja već je ili samo što nije zašla u ovaj trenutno najpopularniji segment.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Marchionne je rekao kako nakon konačne odluke da se ide u proizvodnju tog automobila ostaje samo odlučiti koliko će primjeraka biti proizvedeno. Naime, u Ferrariju žele imati donekle ograničenu seriju kako bi se zadržala ekskluzivnost ovog modela.

Službenih podataka o samom vozilu za sada nema, no ranije glasine su upućivale na to da bi ferrarijev crossover trebao u osnovi biti “povišeni coupe”, a neki izvori čak kažu da će imati tzv. suicide, odnosno straga ovješena stražnja vrata. Nadalje, očekuje se kako će se temeljiti na aluminijskoj platformi te da će ga pokretati V8 benzinac sam ili kao dio hibridnog pogonskog sklopa.

Samo vrijeme dolaska ovog modela na tržište nije još poznato, no Marchionne je rekao da će u narednih 30 mjeseci biti donijeta odluka o veličini serije. Drugim riječima, ferrarijevom crossoveru se možemo nadati za otprilike dvije i pol godine.

Na kraju dodajmo kako je Marchionne odbacio mogućnost zasebne prodaje Jeepa s obzirom da bi odvajanjem jedne tako snažne marke pala ukupna privlačnost za potencijalna ulaganja u Grupu FCA i njezino možebitno strateško partnerstvo s nekim drugim proizvođačem, što bi sam Marchionne htio vidjeti, no trenutno do njega nije stigla niti jedna zadovoljavajuća ponuda.

Podijeli:
1