Ferrari potvrdio novi hibridni model s 1000 KS

Ferrari potvrdio novi hibridni model s 1000 KS

Ferrari će krajem ovog mjeseca, točnije, 31. svibnja na posebnoj priredbi u Maranellu predstaviti svoj novi model. Službena pozivnica na ovo događanje je potvrdila da je riječ o hibridno pokretanom vozilu, a sada doznajemo i da će njegov pogonski sklop razvijati snagu od 1000 KS.

O ovom vozilu su iz Ferrarija za sada objavili samo da će se raditi o “top-of-the-line modelu” koji će se u ponudi smjestiti “iznad modela 812 Superfast.” Također, rečeno je da će se moći pohvaliti s performansama superautomobila, kao i da će biti “pravi ljepotan.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Čini se da će osnovu njegovog pogonskog sklopa činiti V8 motor, no zada nema dugih detalja. Neki vjeruju kako će uz benzina tu biti i do tri električna motora. Nadalje, tu je i informacija kako će mu se osnovna cijena kretati oko 600.000 eura, no više ćemo doznati uskoro.

Na kraju još dodajmo da bi Ferrari trebao uskoro predstaviti još barem jedan hibridni V6 model. Naime, iz Maranela je već ranije potvrđeno da će predstaviti dva noviteta u rujnu te još jedan prije kraja godine. Barem jedan od ova tri noviteta će imati hibridni pogonski sklop.

Podijeli:
1