Ferrari će povećati proizvodnju, SUV moguć

Ferrari će povećati proizvodnju, SUV moguć

Ferrari planira povećati obujam svoje proizvodnje kako bi zadovoljio povećanu potražnju, a cilj je tijekom sljedeće godine dosegnuti 9000 proizvedenih primjeraka godišnje, dakle godinu dana prije nego što je to ranije planirano.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako bi ostvarili spomenute proizvodne brojke u Ferrariju namjeravaju tijekom sljedeće godine uvesti dvije radne smjene u svojim pogonima, a moguće je i proširenje modelne ponude uz zadržavanje ekskluzivnosti najskupljih modela.

Glasine o mogućnosti lansiranja SUV-a su i dalje tu, a njegovim potencijalnim dolaskom na tržište Ferrari bi vjerojatno s lakoćom probio brojku od 10.000 proizvedenih automobila godišnje. Inače, riječ je o brojci koju su si u Ferrariju sami zadali kao granicu koju ne bi trebali prelaziti u cilju zadržavanja ekskluzivnosti marke.

Sve je više onih koji vjeruju kako će Ferrari pokleknuti pred trendovima i u konačnici se odlučiti za SUV, a sve u cilju povećanja zarade. Inače, ekipa iz Maranella odlično posluje pa se očekuje kako će dostići razinu operativnog profita od 2 milijarde Eura godišnje i prije 2022. kako je ranije planirano. Ove godine s oko 8400 proizvedenih automobila Ferrari će ostvariti operativni profit od oko milijardu Eura.

Podijeli:
1