FCA sprema baby Jeep?

FCA sprema baby Jeep?

Fiat Chrysler Automobiles razmatra mogućnost da u skoroj budućnosti lansira još jedan manji crossover koji bi se u ponudi smjestio ispod modela Renegade. Ako ovaj baby Jeep dobije zeleno svjetlo za proizvodnju bit će prvenstveno namijenjeno europskim tržištima, a jeepov šef Mike Manley smatra kako je taj potez više no izgledan mada je navodno riječ o projektu koji je nekoliko puta stopiran i ponovno pokretan.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema sadašnjim saznanjima ovaj bi model trebao biti kraći od 4 metra, a njegova proizvodnja će vjerojatno biti povjerena FCA-ovim pogonima u talijanskom Pamiglianu, u blizini Napulja, gdje se trenutno proizvodi fiatova Panda. Ovaj novitet bi se trebao temeljiti na najmanjoj fiatovoj platformi koju koriste spomenuta Panda i model 500.

Proizvodnja nove Pande, koja bi na tržište trebala stići za otprilike dvije godine, će se navodno prebaciti u FCA-ove poljske pogone pa bi Pamigliano mogao dobiti novi zadatak. Također, rastuće tržište malih crossovera i činjenica da bi dodatni model omogućio širu raspodjelu troškova razvoja i proizvodnje idu u prilog tome da se možemo nadati još jednom malom Jeepu.

Podijeli:
1