Električni Mini kabriolet bit će izrađen u samo 999 primjeraka

Električni Mini kabriolet bit će izrađen u samo 999 primjeraka

MINI Electric Convertible spaja snažan i dinamični električni pogon, slobodu i uživanje u vožnji, s poznatim naslijeđem marke Mini. No, riječ je tek o ograničenoj seriji

Mini je jedna od marki automobila koje su već ozbiljno najavile elektrifikaciju pogonskih jedinica u svojim automobilima, a u tom procesu očito će biti mjesta i za poneko posebno izdanje, namijenjeno ljubiteljima ove marke i svega što ona predstavlja. Najavljen je tako MINI Electric Convertible, model električnog kabrioleta, u kojem će biti spojena tradicija marke Mini s modernim pogonskim sklopom i karoserijom koja nudi uživanje u svakom aspektu vožnje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Maleni električni kabriolet dolazi s platnenim krovom, koji se na električni pogon sklapa u nekoliko trenutaka. Na izbor će biti tek dvije boje karoserije – bijelo-srebrna ili crna, obje s brončanim detaljima. Ovaj model dolazi i s kotačima od čak 17″, naplacima od lake legure posebno dizajniranima za električnu Mini seriju, kao i s potpuno kožnom presvučenim interijerom.

Od tehnoloških rješenja, ističu se ugrađena navigacija, asistent za parkiranje i automatska duga svjetla. Za udobnost vožnje tu će biti grijana sjedala i upravljač, audio sustav s potpisom Harman Kardona te head-up zaslon za prikaz osnovnih informacija vozaču.

S baterijom skromnog kapaciteta, od tek 34,7 kWh, ovaj kabriolet će moći prevaliti 200-tinjak kilometara između punjenja. Motor mjeri 181 KS, a ubrzanje iz mjesta do 100 km/h obavit će u ne baš zavidnih 8,2 sekunde.

Posebna serija MINI Electric Convertible posvećena je 30. godišnjici lansiranja prvog Mini kabrioleta, a bit će proizvedena u 999 primjeraka. U Ujedinjenom Kraljevstvu koštat će 52.500 funti “na cestu”, s uključenim svim troškovima. Prodaja počinje u travnju ove godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1