Električni Ferrari neće stići prije 2023.

Električni Ferrari neće stići prije 2023.

Početkom godine fiatov i ferrarijev šef Sergio Marchionne je potvrdio kako ekipa iz Maranella razmišlja o električnom modelu, no prema posljednjim saznanjima njegovom dolasku na tržište se ne treba nadati još neko vrijeme. Točnije, električni model s propetim konjićem na nosu se neće na tržištu pojaviti prije 2023, odnosno isti nije u poslovnom planu za sljedećih pet godina.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Marchionne je izjavio kako električni model trenutno nije toliko važan za Ferrari, iako iz Maranella su još ranije poručili da vjeruju kako su električni pogoni budućnost sportskih automobila te da će svakako zamijeniti hibridne pogonske sklopove.

Što se hibrida tiče Marchionne je priznao da Ferrari sada treba model koji će kombinirati električni i benzinski motor. Za sada nije potvrđeno koji će model prvotno biti elektrificiran, no vjeruje se da će prvi serijski hibrid iz Maranella (LaFerrari i Aperta su imali ograničenu proizvodnju) biti predstavljen sljedeće godine na frankfurtskom auto salonu.

Nadalje, gotovo je sigurno da će ga pokretati kombinacija električnog motora i V8 benzinca, a moguće je i da će se raditi o plug-in hibridu. U svakom slučaju potvrđeno je da će ovaj model biti u mogućnosti za svoje kretanje koristiti isključivo električni dio pogona s obzirom da je Marchionne potvrdio da se trenutno testira automobil sposoban za “tihu vožnju.”

Na kraju dodajmo da je Marchionne potvrdio kako će hibridni pogon postati opcija na svim novim modelima te da će biti jedini pogonski sklop dostupan na budućem ferrarijevom SUV-u.

Podijeli:
1