Električni Aston Martin RapidE stiže 2019.

Električni Aston Martin RapidE stiže 2019.

Iz Aston Martina je potvrđeno kako će tijekom 2019. na tržište stići u potpunosti električna verzija modela Rapid, odnosno RapidE, koji je u konceptnoj formi najavljen prije skoro dvije godine. Isprva je plan bio razviti ovaj automobil s tvrtkom LeEco, no sada je glavni partner Williams Advanced Engineering i prema službenim navodima razvoj napreduje odlično.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tehnički detalji o ovom prvom električnom Astonu su za sada nažalost još uvijek nedostupni, no znamo da će se raditi o “sportskom modelu sa četvorim vratima”, odnosno o dinamično dizajniranoj limuzini koja će zahvaljujući svom električnom pogonskom stroju svojim putnicima ponuditi “jedinstveno iskustvo u vožnji.”

Navodno će proizvodna serija biti ograničena na svega 155 primjeraka, no za vjerovati je da bi eventualna veća potražnja mogla rezultirati promjenom prvotnog plana i povećanjem proizvodnje. U svakom slučaju RapidE je model s kojim će Aston Martin pokazati svoju otvorenost za nove pogonske sklopove te kojeg će koristiti za daljnji razvoj ove tehnologija koja će prema svemu sudeći zauzimati sve važnije mjesto i kod ovog proizvođača.

YouTube MP3 - Hotmail
1