Ekstremni W16 Bugatti Bolide ušao u fazu testiranja

Ekstremni W16 Bugatti Bolide ušao u fazu testiranja

Bugatti je započeo s intenzivnim testiranjima svojeg trenutačno najekskluzivnijeg i najekstremnijeg modela, Bolide, koji je planiran u tek 40 primjeraka i odavno rasprodan

Bugatti Bolide predstavljen je krajem 2020. godine, da bi 2021. dobio i svoju produkcijsku inačicu. Ona je od tada prošla dodatne faze razvoja, a odnedavno je spremna i za testiranje na stazi. Budući da je riječ o punokrvnom trkaćem bolidu, koji iskorištava sve prednosti moderne tehnologije i znanja Bugattija, i testiranja se provode na trkaćim stazama, gdje on može pokazati svoj puni potencijal.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U trenutačnoj fazi testiranja radi se na posljednjim detaljima dinamičkog testiranja svih sustava, nakon čega bi automobil trebao ući u proizvodnju i biti isporučen kupcima. Njih će biti tek 40, što čini Bolide najekskluzivnijim Bugattijem današnjice.

Zanimljivo, produkcijski je model, koji sada vidimo i u testiranju, gotovo identičan inicijalno predstavljenom konceptu, što je zaista rijetka pojava u svijetu automobila. Vješto oko zapazit će tek poneku razliku, poput retrovizora koji su sada zamijenili kamere prikazane u konceptu. Atraktivna linija, aerodinamički dodaci, moderna LED svjetla futurističkog izgleda – sve je to ostalo kao na prvim slikama.

Ostalo je gotovo nepromijenjeno i ono najvažnije, punokrvni 8-litarski W16 motor s 4 turbopunjača, koji će u konačnici nuditi 1.578 KS, na automobilu mase od otprilike isto toliko kilograma. Kao takav, Bolide će biti namijenjen samo za pistu, neće prolaziti homologaciju za vožnju cestom, a prvi će ga kupci dobiti tijekom sljedeće godine. Naravno, kao i svi Bugattiji do sada, i ovaj je model odavno rasprodan, i to po cijeni od 4 milijuna eura bez poreza.

YouTube MP3 - Hotmail
1