E.Leclerc u Francuskoj nudi Daciju Spring u najam za svega 5 eura dnevno

E.Leclerc u Francuskoj nudi Daciju Spring u najam za svega 5 eura dnevno

Na čak 510 lokacija diljem Francuske, pored prvog električnog modela rumunjske marke moguće je unajmiti i Renaultove modele Zoe uz tek euro više po danu

Renault, odnosno Dacia upravo nam najnovijim primjerom pokazuju u kojem smjeru će se kretati mobilnost budućnosti. Naime, nedavno su u sklopu društva E.Leclerc počeli prometovati primjerci prvog električnog modela rumunjskog proizvođača. Inače, E.Leclerc je najveći trgovac u Francuskoj, s udjelom većim od petine tržišta. Napravljena je isporuka prvih primjeraka, a do kraja proljeća očekuje se isporuka svih 3000 Dacije Spring te 1000 primjeraka modela Renault Zoe. Zanimljivost ove isporuke je u tome što će privatni korisnici prve primjerke Dacije Spring moći nabaviti tek na jesen.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Pored ekskluzivne isporuke prije svih ostalih kupaca, svi zainteresirani imaju priliku unajmiti neki od tih primjeraka. Tako francuski vozači sada imaju na raspolaganju električnu mobilnost po izvrsnoj cijeni. Naime, Dacia Spring može se unajmiti za svega 5 eura dnevno, i to bez vremenskog ograničenja. U slučaju da ipak želite voziti Renault, tu je i model Zoe, a čiji dnevni najam stoji svega 6 eura. Cijena najma uključuje troškovima osiguranja i održavanja.

Vozila se mogu unajmiti u nekom od 510 E.Leclerc centara diljem Francuske. Ovo je svakako zanimljiv način kojem dvije velike kompanije namjeravaju popularizirati električnu mobilnost. To bi trebalo pomoći mnogima da počnu razmišljati o korištenju samo električnih modela. Ujedno, za E.Leclerc ovo je nastavak sveobuhvatnog plana prelaska na električna vozila.

Suradnja dvije kompanije traje već dulje vrijeme. E.Leclerc i Renault osmislili su 2010. godine program električne mobilnosti temeljen na bogatoj ponudi i obrazovanju. Tako su započeli s opremanjem parkirališta trgovina punionicama od 2011., pa nabavom modela Renaulta Zoe za zaposlenike od 2012. te stvaranje ‘ambasadorskih’ klubova u regiji kojima se promovira čista mobilnost od 2013. godine. Kao potpisnik povelje ‘100.000 punionica’ koju je pokrenulo francusko Ministarstvo prometa, E.Leclerc je 12. listopada objavio da u sljedeće dvije godine namjerava proširiti broj svojih punionica za električna vozila na 5000, a do 2025. godine na njih 10.000.

Da je riječ o velikom i značajnom projektu za obje kompanije pokazuje i činjenica kako su isporuku prvih primjeraka modela Dacia Spring popratili i Luca De Meo, glavni direktor grupe Renault te Michel-Edouard Leclerc, predsjednik strateškog odbora društva E.Leclerc, koji nisu krili zadovoljstvo ovom suradnjom. Ujedno su i potvrdili kako će zajedno električna vozila učiniti dostupnima svima.

Renault ima dugogodišnje iskustvo u razvoju i prodaji električnih automobila. Gotovo 350.000 prodanih električnih vozila čine grupu Renault predvodnikom na tržištu električnih vozila u Europi. Renault Zoe je lani bio najprodavanije električno vozilo u Europi. Danas Renault grupacija sa svojom markom Dacia razvija električnu mobilnost vjernu načelima ponude suvremenih vozila koja ispunjuju osnovne potrebe kupaca. Dacia Spring prava je revolucija. Riječ je o najpovoljnijem električnom gradskom automobilu na europskom tržištu koji električnu mobilnost čini još pristupačnijom! Lagan i kompaktan Spring Electric ima doseg od 230 km u mješovitoj i 305 km u gradskoj vožnji prema ispitnom postupku WLTP, što mu jamči prilagodljivost i u gradskoj i izvangradskoj vožnji.

Podijeli:
1