DS prestao s proizvodnjom modela DS 4 i DS 5

DS prestao s proizvodnjom modela DS 4 i DS 5

Premium marka Grupe PSA je odlučila prekinuti proizvodnju modela DS 4 i DS 5, a glavni razlog su navodno slabi prodajni rezultati te oslobađanje kapaciteta za nove proizvode. Naime, DS 4 je tijekom prošle godine na europskim tržištima prodan u svega 11.746 primjeraka, a DS 5 je dosegnuo svega 5.738 prodanih jedinica.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U Grupi PSA navode kako je prestanak proizvodnje ovih automobila i ranije bio planiran za 2018, a sada se još uvijek prodaju vozila sa zalihe. Glasnogovornik ovog francuskog proizvođača je rekao da će dvojac modela čija je proizvodnja prestala svoje mjesto na proizvodnim trakama prepustiti novom modelu čija će premijera biti održana na ovogodišnjem pariškom auto salonu.

Radit će se o “novom električnom kompaktnom modelu koji će biti početak elektrifikacije PSA-ove ponude.” Inače, DS je započeo svoj trenutni proizvodni plan tijekom prošle godine s lansiranjem modela DS 7 Crossback, a spomenuti električni novitet bi trebao biti DS 3 Crossback koji će biti dostupan i s benzinskim motorima. Dizeli neće biti u ponudi.

Na kraju dodajmo kako je za sada potvrđeno da će DS u konačnici lansirati i novu limuzinu koja će se u ponudi smjestiti iznad modela DS 7 Crossback, no za vjerovati je da kupcima biti ponuđeni još neki dodatni modeli.

Podijeli:
1