DS E-Tense – stiže produkcijska izvedba?

DS E-Tense – stiže produkcijska izvedba?

Prema posljednjim saznanjima grupacija PSA bi kupcima mogla ponuditi produkcijsku izvedbu konceptnog modela DS E-Tense. Podsjetimo se, riječ je o vozilu koje je predstavljeno na prošlogodišnjem ženevskom salonu, a pored upečatljivog dizajna istaknulo se i činjenicom kako je bilo opremljeno električnim pogonskim sklopom snage od 300 kW, odnosno 408 KS te najvećeg okretnog momenta od 516 Nm.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Autocar sada javlja kako su Francuzi zaštitili ovaj naziv te da bi to mogao biti znak kako namjeravaju krenuti u serijsku proizvodnju. E-Tense bi dakako zasjeo na sam vrh DS-ove ponude, odnosno bio bi tzv. halo automobil. Ženevski koncept je navodno imao autonomiju od oko 360 km što ga uistinu čini potencijalnim kandidatom za serijsku proizvodnju.

Ipak, za sada nema konkretnijih informacija hoće li produkcijski model uistinu pokretati električni pogon ili bi se u njega ipak ugrađivali konvencionalni motori, dok bi električni model (ili možda hibrid) bio dodatak ponudi.

U svakom slučaju, na eventualni dolazak ovog automobila na prometnice ćemo svakako još pričekati. Naime, spomenuti izvor tvrdi, pozivajući se na insajdere, da ovaj automobil na tržište neće stići prije 2020.

YouTube MP3 - Hotmail
1