Dolazak novog Golfa odgodili softverski bugovi

Dolazak novog Golfa odgodili softverski bugovi

Prvotni plan Volkswagena je bio predstaviti novi, osmi Golf na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona. Potom je priopćeno da će ovo vozilo premijerno biti predstavljeno nakon Frankfurta, a prije kraja godine. To je objašnjeno time da se osigura veća pozornost javnosti modelu I.D, koji također stiže u Frankfurt te izbjegavanjem toga da prodaja krene u vrijeme Božića kada su tradicionalno nešto slabiji prodajni rezultati.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada doznajemo da novi Golf muče i problemi sa softwareom, odnosno da je do odgode došlo zbog “softverskih smetnji u naprednom infotainmentu.” Drugim riječima, novi Golf muče bugovi na čijem otklanjanju se trenutno radi.

Šef marke VW Jurgen Stackmann je potvrdio da je izvor većine problema u OTA (over-the-air) nadogradnjama stalno online infotainment sustava. Stackmann je dodao i da će “bugovi biti eliminirani u planiranom vremenu” te istaknuo kako automobili zbog svoje internetske povezanosti više “nisu zatvoreni ekosustav” te stoga “postoji mnogo više softvera, posebno u području sigurnosti.” Kod automobila, kaže Stackmann, ako nešto pođe po zlu “može postati kritično, tako da su sigurnosni zahtjevi daleko veći” nego kod primjerice mobitela.

Prodaja novog Golfa bi tako prema posljednjem planu trebala u Europi krenuti 24. veljače sljedeće godine. Prvo u Njemačkoj, a nedugo zatim i na ostalim europskim tržištima.

Podijeli:
1