Dodatno predstavljena platforma modela Honda e

Dodatno predstavljena platforma modela Honda e

Honda je detaljnije predstavila platformu i baterijski paket svog novog električnog subkompaktnog hatchbacka koji će nositi jednostavni naziv Honda e. Podsjetimo, riječ je o prvoj električnoj Hondi za europska tržišta koja bi na tržište trebala stići krajem ove, odnosno početkom sljedeće godine.

Nadalje, Honda e je i prvi model koji će se temeljiti na novoj platformi namijenjenoj za električne modele. Baterije će biti ugrađene u podnicu između prednje i stražnje osovine kako bi se osiguralo nisko težište. Raspodjela mase na osovine je 50 naprema 50, a vozilo će biti opremljeno neovisnim ovjesom pa u Hondi kažu da će ovaj novitet svojim vozačima ponuditi vrhunsku stabilnost u svim uvjetima.

Nadalje, Honda e će biti opremljena vodom hlađenim litij-ionskim baterijama kapaciteta 35,5 kWh, a podržavat će i CCS2 sustav brzog punjenja. Drugim riječima, ove će baterije biti moguće napuniti do 80% za oko 30 minuta. Inače, Honda e će imati autonomiju od oko 200 km. Ne zvuči impresivno, ali je više no dovoljno za svakodnevno gradsko i prigradsko korištenje. Dodajmo i da će vozilo imati pogon na stražnje kotače.

Honda je već primila preko 30.000 upita od potencijalnih europskih kupaca, a produkcijska izvedba će biti predstavljena prije kraja godine. Pored električnog pogona najviše će se isticati high-tech interijer s velikim zaslonom te kamere umjesto klasičnih retrovizora.

Podijeli:
1