Do kraja godine stiže novi Audi Q3

Do kraja godine stiže novi Audi Q3

Audi će tijekom ove godine predstaviti veći broj noviteta, a dobar dio njih će biti crossoveri, odnosno SUV-ovi. Jedan od te vrste je i novi Q3 čija bi se premijera trebala održati u narednih nekoliko mjeseci, odnosno prodaja bi mu trebala započeti prije kraja ove godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S tehničke strana najveću novost će činiti prijelaz ovog modela na volkswagenovu platformu MQB koja će dovesti do povećanja vanjskih i unutrašnjih dimenzija, što će biti korisno kako bi se ovaj novitet više razlikovao od Q2, ali i do smanjenja mase i to za otprilike 50-ak kilograma. Kod samog dizajna ne treba očekivati velike novosti, već tek modernizaciju i usuglašavanje s ostatkom ponude.

Unutrašnjost će proći kroz mnogo veće promjene s obzirom na novi dizajn te bogatiju i napredniju opremu. Ponajviše kao novost će se isticati dostupna digitalna instrumentna ploča te veći zaslon novog infotainment sustava.

Ovaj će model pokretati nekoliko 4-cilindričnih benzinskih i dizelskih motora, a pridružit će im se i 5-cilindrični 2,5-litreni pogonski stroj snage oko 340 KS koji će se ugrađivati u SQ3. Ponudu će otvoriti novi 1,5-litreni TSI koji će zamijeniti dosadašnji 1,4-litreni motor, a 2,0-litrene benzinske i TDI jedinice će biti unaprijeđene.

Kasnije će ponuda biti proširena plug-in hibridnom verzijom, a postoji i mogućnost da Audi lansira u potpunosti električnu verziju ovog automobila.

Podijeli:
1