De Tomaso objavio prve teasere svog novog modela

De Tomaso objavio prve teasere svog novog modela

Sredinom prošlog mjeseca smo vas izvijestili kako će na ovogodišnjem Festivalu brzine u Goodwoodu početkom srpnja biti predstavljen novi De Tomaso. Podsjetimo, ovaj proizvođač automobila je službeno prestao postojati prije nekoliko godina, no realno nefunkcionalan je još od početka ovog stoljeća. Bio je poznat po svojim sportskim modelima, poglavito modelu Pantera.

Sada su objavljeni prvi teaseri novog automobila i čini se kako će upravo Pantera imati najveći vizualni utjecaj na noviteti. Naime, jasno su vidljivi oštriji kutovi karoserije, nizak profil te klinasti oblik vozila.

Nadalje, sasvim je moguće da novi model ponese i ime svog slavnog prethodnika. U prilog tome govori činjenica da se razvoj novog automobila vodi pod oznakom Project P, no službene potvrde za to još uvijek nema.

Za povratak De Tomasa na svjetsku scenu najzaslužniji su ljudi koji stoje iza njemačkog proizvođača Apollo Automobile, odnosno kineska tvrtka Ideal Team Ventures (ITV) koja je kupila prava na ime De Tomaso još tijekom 2014. Novitet je navodno razvijen uz pomoć stručnjaka iz Apolla, no nikakvih tehničkih podataka za sada nema. Podsjetimo, originalnu Panteru je pokretao fordov središnje smješteni V8 motor pa ne bi čudilo da se i u novitetu nađe kakav turbo ili bi-turbo V8.

Uskoro više.

Podijeli:
1