Dacia sprema nove verzije Dustera i još SUV-ova

Dacia sprema nove verzije Dustera i još SUV-ova

Iz Dacije je stigla vijest o ulaganju 100 milijuna Eura u modernizaciju i proširivanje proizvodnih kapaciteta. Drugim riječima, Dacia namjerava do kraja sljedeće godine podići svoje lokalne rumunjske proizvodne kapacitete s 350.000 na 400.000 jedinica godišnje, a povećane kapacitet će popuniti novim modelima.

Šef Renaulta za rumunjsku i Dacije, Christophe Dridi, je izjavio kako je stiglo vrijeme da Duster dobije braću. Dridi kaže i da je Duster trenutno dostupan u 44 zemlje te da je najprodavaniji SUV model u Europi. Stoga ne čudi kako u Daciji žele dodatno profitirati od njega.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nažalost Dridi za sada nije htio ulaziti u detalje, o konkretnim novitetima i datumu njihovog dolaska na tržište.

Jedan od noviteta za kojeg se očekuje da bi uskoro trebao biti predstavljen je Duster pickup. S obzirom na trendove uvijek je moguća električna ili plug-in hibridna izvedba. Nadalje, jedno vrijeme su kružile glasine o Grand Dusteru s tri reda sjedala, no navodno je taj projekt prekrižen zbog previsoke cijene. Kandidata ima još s obzirom da Grupa Renault ima nekoliko SUV i crossover modela koji se prodaju na drugim svjetskim tržištima, a koja bi, pretpostavljamo, trebalo biti moguće prilagoditi potrebama europskih standarda i kupaca, po cijeni prihvatljivoj za kupce Dacije.

Podijeli:
1