Citroën sprema tri odvažne limuzine u sljedeće dvije godine

Citroën sprema tri odvažne limuzine u sljedeće dvije godine

Prema posljednjim saznanjima Citroën planira lansirati čak tri nova limuzinska modela u naredne dvije godine. Prvi od ovih noviteta će biti novi C6 čiji se dolazak na tržište navodno može očekivati već tijekom sljedeće godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova vijest dolazi od britanskog Autocara, koji se pak poziva na citroenovog direktora marketinga Arnauda Bellonia. Belloni je dao naslutiti i kako ti noviteti dizajnom neće slijediti “utvrđene konvencije.” Drugim riječima, od Citroëna možemo očekivati odvažni odmak od ostatka automobilske scene u ovom segmentu te visoku razinu originalnosti.

Iako limuzine gube na popularnosti u posljednjih nekoliko godina, Citroën vjeruje da za njih još uvijek ima mjesta na tržištu. Posebno ako im se pristupni na nešto drugačiji način. Belloni kaže da će svi modeli ovog proizvođača ubuduće biti dostupni s električnim ili plug-in hibridnim pogonskim sklopom te da će oni zajedno s novim platformama omogućiti razne inovacije u segmentu, uključujući i one dizajnerske.

O novom C6 već neko vrijeme slušamo razne glasine, a službena premijera će se navodno održati sljedeće godina na pariškom auto salonu. Veliki utjecaj na konačni izgled toga automobila će imati konceptni CXperience iz 2016. Druga dva noviteta će slijediti 2021. i prvenstveno će biti namijenjena kineskom tržištu. Nikakve dodatne informacije o njima nisu dostupne.

Podijeli:
1