Citroën C4 i C5 će se vratiti na tržište

Citroën C4 i C5 će se vratiti na tržište

Iako je riječ o poprilično uspješnom modelu kada je riječ o prodaji C4 Cactus nije i ne može biti prava zamjena za C4, a znaju to i u Citroënu pa stoga planiraju povratak klasičnog hatchbacka na europska tržišta, a slično je i s većim limuzinskim C5.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

AutoWeek javlja, nakon intervjua s citroenovom šeficom Lindom Jackson, kako bi sljedeća generacija modela C4 na tržište trebala stići nedugo nakon 2020. Naime, Jackson je izjavila da je “C4 iznimno važan za europska tržište” te kako “Citroën svakako treba napraviti nešto u tom segmentu pa će stoga stići nasljednik.”

S obzirom da će tehničku osnovu pružiti nasljednik trenutne 308-ice za vjerovati ja kako će ta dva modela na tržište stići negdje u isto vrijeme. Podsjetimo, peugeotov hatchback je u trenutnoj generaciji na tržištu prisutan još od 2013. pa će njegov nasljednik svakako stići do 2020.

Nadalje tu je i novi C5 čiji povratak u Citroënu također planiraju u jer je riječ o modelu koji je kao pripadnik D segmenta “vrlo važan za tržišta poput Kine i sl.”, ali će “biti dostupan i na drugim tržištima širom svijeta.” Jackson nije ulazila u detalje, no navodno ovaj novitet možemo očekivati nedugo nakon dolaska novog C4, a osnovu će dakako posuditi od Peugeota 508.

Podijeli:
1