Chery napada Europu s električnom ponudom

Chery napada Europu s električnom ponudom

Šef kineskog proizvođača Cherya, Anning Chen, je u svom posljednjem intervjuu izjavio kako se trenutno završava plan modelne ofenzive na europska tržišta, no već je sad poznato da će svi modeli imati neki oblik elektrificiranog pogonskog sklopa. Točnije, Chen je izjavio da će ove novitete pokretati tzv. mikro-hibridni, hibridni ili plug-in hibridni modeli, a u konačnici u ponudi će se naći i tzv. BEV-ovi, odnosno električna baterijska vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prvi model koji će stići u Europu je nedavno u Frankfurtu predstavljeni TX koji će se prodavati pod markom Exeed. Riječ je o SUV-u s pet sjedala, a spomenuti frankfurtski model je pokretao 1,5-litreni benzinac snage 110 kW, odnosno 150 KS te električni motor snage 85 kW, odnosno 116 KS. Nadalje, ovaj pogonski sklop je bio uparen sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem, kao i pogonom na sva četiri kotača.

S ovim pogonskim sklopom TX je do 100 km/h ubrzavao za 6 sekundi, a najveća mu je brzina iznosila 200 km/h. Proizvođač tvrdi kako mu se prosječna potrošnja kreće oko 1,8 l/100 km (NEDC), a električna autonomija mu iznosi oko 70 km pri brzinama do 120 km/h. Za punjenje baterija putem brzog punjača će biti potrebno oko 30 minuta za 80% kapaciteta, dok će putem kućne utičnice baterije biti moguće u potpunosti napuniti za oko četiri sata.

Za sada nije poznato koja su druga vozila koje Chery namjerava prodavati u Europi, a dolazak TX-a se očekuje tijekom 2019, odnosno 2020.

Podijeli:
1