Četvrti Lamborghini stiže u drugoj polovici sljedećeg desetljeća

Četvrti Lamborghini stiže u drugoj polovici sljedećeg desetljeća

Tijekom prošle godine Lamborghini je lansirao svoj prvi SUV pod nazivom Urus koji se pokazao vrlo popularnim među kupcima te se očekuje kako će se do kraja sljedeće godine zahvaljujući njemu lamborghinijeva prodaja udvostručiti u odnosu na razdoblje prije njegovog dolaska. Sada je potvrđeno kako ekipa iz Sv. Agate Bolonjske namjerava dodatno proširiti ponudu, odnosno kako će u razdoblju između 2025. i 2030. na tržište stići novi, četvrti model.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Lamborghinijev šef Stefano Domenicali je u svom posljednjim intervjuu Motoringu rekao se planira daljnje širenje ponude u potpunosti novim modelom te da se taj korak zasigurno neće poduzeti prije druge polovice idućeg desetljeća. Domenicali je također rekao da još uvijek nije donijeta odluka o kakvom će se točno vozilu raditi, odnosno kojeg će biti karoserijskog oblika.

S obzirom na trenutne trendove i činjenicu da je led probijen lansiranjem Urusa najmanje bi nas trebalo začuditi ako se u Lamborghiniju odluče lansirati još jedan SUV. Primjerice, automobil koji bi se mogao donekle temeljiti na porscheovom Macanu. Također, Lamborghini je još 2008. predstavio studijsku limuzinu Estoque pa bi možda mogli krenuti u tom smjeru.

U svakom slučaju ovaj novitet će se, kada stigne na tržište, pridružiti nasljednicima Huracana i Aventadora, a možda i nedavno lansiranog Urusa.

Podijeli:
1