Caterham nije odustao od novog sportskog modela

Caterham nije odustao od novog sportskog modela

Podsjetimo se, Renault i Caterham su zajednički radili na novom sportskom modelu za koji je planirano kako će s francuske strane nositi značku revitaliziranog Alpinea, a s britanske onu caterhamovu. Suradnja je propala i svaki je partner nastavio samostalni rad na novom modelu, s time da bi se premijera Alpinea A120 trebala održati uskoro, a vijesti o caterhamovoj inačici su polako prestale stizati.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada pak britanski Autocar, prenoseći riječi prvog čovjeka Caterhama, Grahama MacDonalda, javlja kako bi Britanci ipak htjeli lansirati svoj mainstream sportski model temeljen upravo na ovom projektu. Točnije, caterhamov razvojni model se zvao C120 (na slikama) i prekidom suradnje s Renaultom projekt njegovog razvoja je stao, no u Caterhamu žele pronaći novog partnera s kojim bi ga nastavili.

MacDonald je potvrdio kako se vode razgovori s nekoliko velikih proizvođača s kojima se prvenstveno pregovara o mogućnosti opskrbe atmosferskim motorima koji bi pokretali produkcijsku izvedbu modela C120, a koji je zamišljen sa sprijeda smještenim motorom i pogonom na stražnje kotače. Nažalost, MacDonald za sada nije htio ulaziti u detalje pa se nadamo kako ćemo uskoro saznati više te da će u Caterhamu uspjeti u svom naumu da kupcima ponude konvencionalniji automobil, uz model Seven, s kojim će se moći proširiti i na neka nova tržišta.

YouTube MP3 - Hotmail
1