Cadillac predvodnik GM-ove električne ofenzive

Cadillac predvodnik GM-ove električne ofenzive

General Motors je službeno potvrdio kako će predvodnik elektrifikacije njegove ponude biti marka Cadillac. Točnije, pod cadillacovom će značkom biti lansiran prvi GM-ov električno pokretani model temeljen na novoj platformi namijenjenoj upravo električnim automobilima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova platforma se trenutno vodi pod kodnom oznakom BEV3, a do 2023. će ona postati osnova za najmanje dvadesetak novih modela. Prvi, spomenuti cadillacov električni novitet bi pak na tržište trebao stići tijekom 2021, što znači da će GM u vrlo kratkom razdoblju od dvije do tri godine lansirati 20 novih električnih automobila.

Za očekivati je da će ti električni modeli biti dio ponude nekoliko GM-ovih marki ta da će biti riječ o vozilima različitih karoserijskih oblika. Sama platforma BEV3 je modularne konstrukcije pa se na njoj može temeljiti sve od kompakta do SUV-a sa sedam sjedala te lakih komercijalnih vozila.

Pred premijeru na detroitskom auto salonu Cadillac je objavio dvije slike svoje nove studije za sada nepoznatog naziva te time potvrdio da će taj prvi model ustvari biti, kako se moglo i očekivati, crossover. O ovom automobilu više ćemo saznati kasnije tijekom ovog dana, a na kraju još dodajmo kako GM planira do 2026. prodavati oko milijun električnih automobila godišnje, a u naredne dvije godine namjeravaju udvostručiti ranije planirane investicije u razvoj ove tehnologije.

Podijeli:
1