Bugatti traži investitora za SUV

Bugatti traži investitora za SUV

Bugattijev šef Stephan Winkelmann je u intervjuu Bloombergu priznao da ova francuski proizvođač planira udvostručiti svoju ekskluzivnu ponudu. Drugim riječima, jednom modelu, Chiron, bi se u skoroj budućnosti trebao pridružiti još jedno vozilo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Službenih potvrda o kakvom će se točno novitetu raditi za sada nema, no Winkelmann je rekao da će taj automobil imati četiri sjedala te da će imati „umjerene off-road sposobnosti.“ Ovakav šturi opis nas upućuje na SUV, odnosno na crossover s povišenom podnicom.

U Bugattiju vjeruju da potražnja za luksuznim superautomobilima i dalje postoji, odnosno da je više no dovoljno velika da opravda investiciju. najbolji dokaz tome je i činjenica da im njihova trenutna prodaja odlično ide. Cijenom nešto pristupačniji i praktičniji automobil s povišenom podnicom bi se vjerojatno prodavao još i bolje od Chirona.

Winkelmann je još dodao da električni pogonski sklopovi još uvijek nisu primjerenih performansi za vozila poput bugattijevih kojima je još uvijek potreban konvencionalni motor s unutrašnjim izgaranjem. S druge strane, Winkelmannu hibridni pogon ima puno više smisla pa je za očekivati da će ovaj SUV/crossover imati upravo takvu vrstu pogonskog sklopa. Konkretniji detalji za sada nisu poznati.

U Bugattiju trenutno rade na zatvaranju financijske konstrukcije za ovaj novitet, a otvoreni su i za vanjske investitore čiji bi im novac pomogao u ovom projektu.

YouTube MP3 - Hotmail
1