Bugatti razvija nekoliko novih izvedbi modela Chiron

Bugatti razvija nekoliko novih izvedbi modela Chiron

Nakon što je predstavljen model Divo, odnosno za stazu temeljito dorađena verzija Chirona, Bugatti se navodno okreće razvoju nekoliko “običnijih” izvedbi ovog automobila koje će i dalje nositi oznaku Chiron. Konkretnije, izvori javljaju da se u Bugattiju navodno spremaju na lansiranje izvedbi Superleggera, Super Sport i Aperta, a u ne tako dalekoj budućnosti na tržište bi trebala stići i električni model.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kao što mu i samo ime govori Superleggera bi bila lakša izvedba Chirona, a masa bi se izgubila znatnijom upotrebom lakših materijala te vjerojatno i nešto siromašnijom opremom. Chiron Super Sport je hardcore verzija koja će se uz manju masu vjerojatno moći pohvaliti i snažnijom izvedbom 8,0-litrenog W16 motora.

Chiron Aperta je dakako izvedba s uklonjivim krovom o kojoj se već dulje vrijeme nagađa. Ranije su čelnici Bugattija bili kontra razvoja i lansiranja superautomobila bez krova, no navodno se situacija promijenila.

Uz sve to Bugatti je navodno u razgovorima sa stručnjacima iz Porschea, Dallare te hrvatskog Rimca o razvoju električne verzije. Podsjetimo, Porsche je nedavno kupio 10% udjela u Rimcu pa je za očekivati kako će hrvatska firma biti uključena u električne planove marke koja će rukovoditi razvojem budućih sportskih automobila cijele Grupe VW.

Dakako, prije potpune elektrifikacije moguće je da će neka izvedba Chirona (ili Diva) dobiti hibridni pogonski sklop s kojim će snaga ovog automobila dodatno narasti.

Podijeli:
1