Bugatti razmatra proširenje ponude

Bugatti razmatra proširenje ponude

Moderni Bugatti je marka s jednim modelom. Prvo Veyron, a danas Chiron. Dakako ovi su automobili bili temelj za mnoge verzije, a na bazi Chirona je nedavno predstavljen i model Divo, no u osnovi je ipak riječ o istom sportskom coupeu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada pak stiže vijest kako u Bugattiju razmatraju proširenje ponude s novom modelom, a za sada nije poznato o kakvom će se točno automobilu raditi. Naime, ranije glasine su upućivale na mogućnost lansiranja limuzine. Uostalom Bugatti je još 2009. predstavio konceptni model 16C Galibier, no sada se čini kako veće šanse ima SUV, odnosno crossover.

Razlog je vrlo jednostavan. SUV-ovi su sve popularniji, a druge ekskluzivne marke su već pokazale kako očito imaju prođu i u ovom segmentu. Dakako, to ne znači da je limuzina otpisana jer u Bugattiju navodno još uvijek nisu donijeli konačnu odluku u kojem će smjeru krenuti.

Bugattijev šef Stephan Winkelmann nije htio ulaziti u detalje, no izjavio je, nakon što je iz Molsheima godinama opovrgavana ideja o proširenju ponude, da je “marka spremna za još jedan model.” Unatoč njegovom mišljenju do proširenja ponude neće brzo doći s obzirom da Grupa VW trenutno ima druge važnije projekte. Prvenstveno tu mislimo na elektrifikaciju i razvoj sustava autonomne vožnje i sl, a još uvijek nisu u potpunosti riješeni svi problemi uzrovani Diesegateom koji još uvijek može uzrovati i veća financijska davanja.

Podijeli:
1