Bugatti razmatra električni automobil

Bugatti razmatra električni automobil

Nakon najbržih i najskupljih automobila na svijetu Bugatti navodno želi krenuti drugim putem. Konkretnije, nakon Veyrona i Chirona te Diva i crnog automobila, odnosno modela La Voiture Noire koji je s cijenom od 16,5 milijuna Eura najskuplji novi automobil u povijesti, u Bugattiju sada priznaju kako razmatraju nešto sasvim drugo. Proširiti svoju ponudu s drugim modelom koji bi u osnovi bio praktičniji i s nešto nižom cijenom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Bugatijev šef Stephan Winkelmann je u intervjuu Automotive Newsu rekao da bi sljedeći projekt mogao krenuti putem elektrifikacije. Točnije, Winkelmann je rekao da ga ne zanimaju performance hibridi, poput raznih drugih luksuznih proizvođača, već da bi htio baterijsko električno vozilo. Dodao je i da želi automobil koji će svojim korisnicima ponuditi “optimalnu ravnotežu između performansi i komfora” te “svakodnevnu upotrebljivost”, dok bi brzina bila “manje važna.”

Iz svega navedenog čini se kako u Bugattiju žele razviti i proizvesti udoban, luksuzan automobil dovoljno praktičan za svakodnevno korištenje. S jedne strane to se može činiti neobičnim zaokretom u poslovnoj politici, no ima smisla. Naime, većina vlasnika bugattijevih vozila ima veći broj automobila i ustvari jako rijetko koriste svoje Chirone ili Veyrone. Praktičniji električni Bugatti bi bio prilika tim ljudima da svakodnevno uživaju u top-of-the-line luksuzu.

Za sada nema konkretnijih informacija o tom potencijalnom drugom modelu u ponudi. Navodno bi se radilo o vozilu koje bi bilo jeftinije od Chirona, a karoserijski oblik mu nije poznat. No, s obzirom da je Winkelmann spominjao praktičnost, mogući su limuzina, crossover, shooting brake i sl. U svakom slučaju, ako i uskoro dobije zeleno svjetlo za razvoj, proći će još koja godina dok taj novitet ne ugleda svjetlo dana.

YouTube MP3 - Hotmail
1