Bugatti potvrdio – sljedeći hiperautomobil će imati elektrificirani pogonski sklop

Bugatti potvrdio – sljedeći hiperautomobil će imati elektrificirani pogonski sklop

Iz Bugattija je stigla potvrda kako će sljedeća generacije njegovog hiperautomobila, odnosno nasljednika Chirona imati neki oblik elektrificiranog pogonskog sklopa. Tako barem tvrdi trenutni bugattijev šef Wolfgang Durheimer koji je tako potvrdio i činjenicu da će Chiron jednog dana dobiti nasljednika, no na to ćemo lansiranje još pričekati neko dulje vrijeme.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Durheimer je rekao da ovaj automobil još uvijek nije ušao u proces razvoja, no da tehnologija električnih motora i baterija toliko napreduje da je vrlo izgledno kako će sljedeći automobil dobiti elektrificirani pogonski sklop, a u tom smjeru ide i regulativa. Dodao je i da će možda još biti prerano za u potpunosti električno pokretani automobil.

Durheimer je ocijenio i kako će Chiron vrlo vjerojatno predstavljati sam vrh automobilizma prije elektrifikacije te će stoga u budućnosti biti još vrjedniji nego što je to slučaj danas. Upravo stoga i sam namjerava kupiti jedan primjerak.

Nadalje, bugattijev šef je rekao kako ova francuska marka razmatra mogućnost lasniranja drugog modela prije zamjene za Chirona. Ukoliko taj model uistinu dobije zeleno svjetlo za razvoj i proizvodnju chironovog nasljednika nećemo vidjeti možda i više od deset godina.

Za sada nemamo informacija o kakvom bi se točno to drugom modelu trebalo raditi. Durheimer je samo rekao da se razmatra nekoliko prijedloga, odnosno da je na stolu nekoliko ideja o kojima se konzultiraju i s potencijalnim kupcima. Drugim riječima, u Bugattiju istražuju što bi njihovi kupci htjeli vidjeti od nekog drugačijeg bugattijevog automobila.

1