Bugatti La Voiture Noire – najskuplji novi automobil na svijetu

Bugatti La Voiture Noire – najskuplji novi automobil na svijetu

Bugatti je u Ženevi predstavio presvučeni Chiron, La Voiture Noire, odnosno u prijevodu crni automobil. Riječ je o hommageu legendarnom modelu Type 57 SC Atlantic koji je bio u vlasništvu Jeana Bugattija, a koji se izgubio u vihoru drugog svjetskog rada.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Službeno priopćenje ovaj automobil opisuje kao ultimativni GT. U osnovi La Voiture Noire je Chiron s novom i moramo priznati impresivno dotjeranom ručno izrađenom karbonskom karoserijom. Vanjština ovog vozila je dinamična i agresivna, elegantna i brutalna. Najbolji pokazatelj snage je svakako šest završetaka ispuha na stražnjem kraju vozila. Unutrašnjost je vjerojatno također temeljito dorađena, no za sada je ista ostala skrivena.

La Voiture Noire pokreće poznati bugattijev 8,0-litreni W16 motor sa četiri turbopunjača. Ovaj pogonski stroj razvija snagu od 1500 KS (1103 kW) te najveći okretni moment od 1600 Nm. Dakle, isto kao što je u modelu Chiron, odnosno Divo.

Na kraju dodajmo kako je ovo jedini primjerak ovog automobila koji će ikada biti proizveden. S cijenom od 16,5 milijuna Eura radi se o najskupljem novom automobilu ikada. Raniji izvještaji su govorili da je sretni vlasnik koji je odvojio ovu astronomsku cifru za crni automobil Ferdinand Piëch, bivši predsjednik uprave Grupe Volkswagen.

Podijeli:
1