Bugatti Divo – novi aero paket

Bugatti Divo – novi aero paket

Možda smo u krivu, ali nam se čini kako Bugatti nikada nije ovako dugo najavljivao svoj novi model. Konkretnije, objavljen je već treći teaser, a do službene premijere na priredbi The Quail – A Motorsports Gathering koja će se održati 24. kolovoza je ostalo više od tri tjedna što znači kako će do tada vjerojatno biti objavljeni novi teaseri.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prvo smo vidjeli dio presvlaka interijera koje su nam otkrile naziv ovog vozila, potom smo u video teaseru vidjeli dizajn njegovih stražnjih svjetala i čuli njegov motor, a sada je Bugatti otkrio detalj aero paketa s boka ovog automobila. Riječ je o tzv. aero “oštrici” ili “peraji” izrađenoj od ugljičnih vlakana koja nam daje naslutiti ne samo da bi Divo trebao dobiti jedinstveni aero paket, već i da bi vizualno Divo mogao biti inspiriran s konceptnim modelom Vision Gran Turismo koji je 2015. predstavljen u Frankfurtu.

Podsjetimo, Divo je posebna “hardcore” verzija Chirona “napravljena za zavoje” koja će svojom “agilnošću i brzinom zadiviti ljude širom svijeta” te koja je svoje ime dobila prema francuskom vozaču Albertu Divu koji je Bugatti zadužio 20-ih godina prošlog stoljeća. Trenutno nije poznato što je točno Bugatti napravio Chironu (ako se uistinu i temelji na njemu) da bi ga pretvorio u Divo, no može se očekivati kako će Divo biti lakši od standardnog Chirona, a možda i nešto snažniji.

Proizvodnja ovog automobila će biti ograničena na svega 40 primjeraka i za svaki će biti potrebno izdvojiti oko 5 milijuna Eura (bez davanja te dakako bilo kakve dodatne opreme) što je gotovo dva puta skuplje od Chirona.

Do sljedećeg teasera… Ili možda ranije online premijere.

Podijeli:
1