Bugatti Divo – novi aero paket

Bugatti Divo – novi aero paket

Možda smo u krivu, ali nam se čini kako Bugatti nikada nije ovako dugo najavljivao svoj novi model. Konkretnije, objavljen je već treći teaser, a do službene premijere na priredbi The Quail – A Motorsports Gathering koja će se održati 24. kolovoza je ostalo više od tri tjedna što znači kako će do tada vjerojatno biti objavljeni novi teaseri.

Prvo smo vidjeli dio presvlaka interijera koje su nam otkrile naziv ovog vozila, potom smo u video teaseru vidjeli dizajn njegovih stražnjih svjetala i čuli njegov motor, a sada je Bugatti otkrio detalj aero paketa s boka ovog automobila. Riječ je o tzv. aero “oštrici” ili “peraji” izrađenoj od ugljičnih vlakana koja nam daje naslutiti ne samo da bi Divo trebao dobiti jedinstveni aero paket, već i da bi vizualno Divo mogao biti inspiriran s konceptnim modelom Vision Gran Turismo koji je 2015. predstavljen u Frankfurtu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, Divo je posebna “hardcore” verzija Chirona “napravljena za zavoje” koja će svojom “agilnošću i brzinom zadiviti ljude širom svijeta” te koja je svoje ime dobila prema francuskom vozaču Albertu Divu koji je Bugatti zadužio 20-ih godina prošlog stoljeća. Trenutno nije poznato što je točno Bugatti napravio Chironu (ako se uistinu i temelji na njemu) da bi ga pretvorio u Divo, no može se očekivati kako će Divo biti lakši od standardnog Chirona, a možda i nešto snažniji.

Proizvodnja ovog automobila će biti ograničena na svega 40 primjeraka i za svaki će biti potrebno izdvojiti oko 5 milijuna Eura (bez davanja te dakako bilo kakve dodatne opreme) što je gotovo dva puta skuplje od Chirona.

Do sljedećeg teasera… Ili možda ranije online premijere.

Podijeli:
1